maanantai 15. helmikuuta 2010

Vohvelit

Torstai on Unicafessa hernekeittopäivä. Ja hernekeittopäivä on siitä kiva, että samaan hintaan saa jälkkäriä eli pannaria ja hilloa. Paitsi viimeeksi kun ruokalista ilmoitti jälkkäriks vohvelia, hilloa JA kermavaahtoa. Kaverit naureskeli kun taputin ilosta. No, ilo vaihtui kuitenkin pian pettymykseen kun huomasin, että vohveli olikin kymmenen kertaa viis senttiä eli niin pieni, että siitä tuli vaan kiukkuseks. Ja mitä tekee todellinen sokerihiiri? Marssii kauppaan ja laittaa vohveliraudan tulille.

Vohvelit on kyllä mahtavia. Suolaset vohvelitkin on herkkuja, paras täytevaihtoehto on Kippari-juustoa (tai muuta savuista juustoa), pekonia ja perunasalaattia. Ohje on joskus muutama vuosi sitten bongattu jostain, en muista enää mistä. Ohjeessa voisi käyttää pelkkää maitoakin, mutta vissy tekee niistä rapsakampia.

Vohvelit

3 munaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet sekaan ja lisää halutessasi kerma tai voisula. Anna turvota vähintään puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti