torstai 18. helmikuuta 2010

Suklaiset laskiaispullat

Laskiaistiistaina oli osakunnan kokous ja päätettiin tehdä laskiaispullia. Monet opiskelijat suuntaa pääkaupunkiseudulla Ullanlinnanmäelle laskemaan pulkkamäkeä ja meillä oli osakunnalla sen jälkeen hernari ja laskiaispullatarjoilu. Mie en luentokiireiden ja ah niin ihanan läsnäolopakon (ai mikä akateeminen vapaus?) takia päässyt mäkeen, mutta hernaria ja pullaa kerkesin mutustelemaan. Emännistössä sitten mietittiin, että eiköhän laskiaispullakiintiö täyty jo päivällä, että illan kokoukseen pitää kehitellä jotain vähän edes erilaista. Lopputuloksena oli suklaisia pullia, joihin laitettiin kaikkiin hilloa ja puoliin kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa ja puolet sai kermavaahtoa, johon oli raastettu mantelimassaa sekaan. Mantelimassan raastamisen kermavaahdon sekaan löysin Helsingin sanomien Ruokatorstai-kirjasta. Jonkun mielestä mantelimassan ja hillon laittaminen laskiaispullaan on huijaamista, mutta eikös se vaan helpota tätä ikuista valinnanvaikeutta?

Tummat pullat aiheuttivat vähän hämmennystä syöjissä, mutta maistuivat todella hyvälle. Oikeastaan harvemmin sitä menee pieleen suklaan lisäämisellä. Poikkeuksen tähän sääntöön tekee joskus miun ollessa pieni siskoni Annan ostama suklaa-appelsiinilimonadi. :) Mutta pullien ohje tuli Emmi-emännältä ja pullia tuli paljon, tarkemmin en muista. Unohdin ottaa kuvan kokousta ennen, mutta onneks jäi sentäs pari ylikin niin sain virheen korjattua. Pullataikinan tekeminen on kyllä jotenkin rentouttavaa. Ohje sopii ihan tavallisiin pulliin kunhan jätät vain kaakaojauheen pois.

Suklaiset laskiaispullat

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
2 tl suolaa
n. 1 kg vehnäjauhoja (15-16 dl)
1,5 dl kaakaojauhetta
150 g rasvaa

hilloa, mantelimassaa, kermavaahtoa

Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää munat, sokeri ja mausteet. Lisää kaakaojauhe sekoitettuna pariin desiin jauhoja. Jatka alustamista ja lisää jauhoja. Lisää rasva ja tarvittaessa vielä lisää jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta tanko, jaa se osiin ja leivo pullia. Anna pullien kohota, voitele ne munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä kunnolla. Halkaise leipäveitsellä ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Suklaakermavaahtoon laitettiin aika runsaastikin kaakaojauhetta (sekä maun mukaan sokeria). Mantelimassakermavaahtoon raastettiin mantelimassapötköstä osa ja sekoitettiin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti