maanantai 11. tammikuuta 2010

Limepiirakka


Hetken oli vähän surkee olo kun tuntui ettei kokkailut oikein ole onnistuneet. Onneksi Nigella auttoi miut pois leipomiskuopasta ihanan herkullisen ja höttöisen limepiirakan avulla. Kondensoidussa maidossa on runsaasti sokeria, joten se tasoittaa kivasti limejen kirpakkuutta. Viittä limeä puristellessa tuli kyllä ikävä sitruspuserrinta, tosin tulihan siinä hyvät hauistreenit. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttää kolmen limen kuoret, mutta veikkaan miun olevan laiskempi raastamisessa kuin Nigellan, joten käytin kaikki viisi (mitä tarvitaan tuohon mehumäärään).

Limepiirakka

200 g diegestive-keksejä
50 g sulatettua margariinia

täyte:
5 keltuaista
397 g kondensoitua maitoa (eli 1 tölkki)
5 limen kuori ja mehu (mehua pitäis tulla n. 1,5 dl)
3 valkuaista

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun margariinin kanssa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Aseta vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, limen raastettu kuori sekä mehu joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita/nostele vähän kerrallaan muun seoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25 minuuttia. Kakku voi kohota runsaastikin, mutta se kuuluu asiaan. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen herkuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti