torstai 14. tammikuuta 2010

SitruunasorbettiLimepiirakasta jäi sopivasti yli kaksi valkuaista ja eräs kaveri oli toivonut ohjetta sitruunasorbettiin, joten tsadaa! Tässä ohje sitruunasorbettiin, johon menee kaksi valkuaista :) Sorbetin tekeminen on simppeliä, kunhan vaan muistaa sekoitella välillä. Miulla tuli vähän kiirusta pirskeisiin, joten sekoittelut jäi vähän vähille, mutta ei siitä huonoa tullut siltikään. Ja Fresita-sorbetista opin, että metalliastia nopeuttaa huomattavasti sorbetin tekoa.
Kyseisiin pirskeisiin vein muuten lahjaksi pirtelö-kirjan, josta muistin että onhan meilläkin blenderi ja jopa kaksi sauvasekoitinta. Sorbetti toimi tosi hyvin ainakin mustaherukoiden ja banaanin kanssa. Notkistin smoothieta maidolla, mutta mehukin toimii varmasti. Leseitä vielä sekaan ni alkaa olemaan tosi terveellistäkin.

Jos muuten valkuaisia ei aio käyttää heti, ne säilyy jääkaapissa pari päivää. Itse laitan ne yleensä minigrip-pusseissa pakkaseen, missä ne säilyy parikin kuukautta. Pussiin kannattaa kirjottaa päiväys ja valkuaisten määrä, kuitenkin unohtuu jo viikon päästä.
Sorbetista riittää kuudelle.

Sitruunasorbetti

2 ½ dl vettä
2 dl sokeria
2,5 dl sitruunamehua
2 valkuaista

Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunamehu sokeriliemeen. Nosta seos metallikulhossa pakkaseen. Noin tunnin kuluttua vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen sitruunasokeriliemeen. Sekoittele sorbettia tunnin välein pari kolme kertaa.

4 kommenttia:

 1. Uu, hyvä tuo valkuaiset pakkaseen-kikka. Vaahtoutuuko ne ihan normaalisti pakastamisen ja sulattamisen jälkeen?

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne vaahtoutuu ihan hyvin kunhan käyttää ne parin kuukauden sisällä. Maksimi säilyvyys taitaa olla jotain neljän kuukauden luokkaa. Jostain luin, että ripaus suolaa tai sokeria auttaa säilyvyydessä kun pakastaa valkuaisia, mutta sitä en ole kokeillut.
  Keltuaisia voi myöskin pakastella, mutta sitäkään en ole testannut.

  Kannattaa näemmä kattoa valtavasti ruokaohjelmia kun oppii jotain :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa, täytyy tehdä tota sitruunasorbettia ku siihen rakastuin niiiin syvästi kun kuukauden asustin Saksassa. Miten monta tuntia se tarvii pakkasta ennenku on "valmis"?

  VastaaPoista
 4. Hei, lisäisin reseptiin vielä lusikallisen sitruunan kuorta. Antaa hienon aromin!
  Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista